مقایسه ی سوئیچ های لایه ۲ با سوئیچ های لایه ۳
تفاوت سویچ های لایه ۲ با سوئیچ های لایه ۳ سیسکو :
مدل OSI مدلی است که در شبکه برای توضیح دادن در باره ی ارتباطات شبکه به کار می رود . مدل OSI شبکه دارای ۷ لایه می باشد . لایه ۱ لایه فیزیکی است که مربوط به تجهیزات پسیو شبکه مانند زوج های به هم تابیده ، کابل ها و .. می باشد که وظیفه آنها فقط ایجاد رسانه می باشد . لایه ۲ لایه پیوند و لایه ۳ را لایه شبکه می نامند . ما در این مقاله قصد داریم تا سوییچ هایی که در این دو لایه کار می کنند با هم مقایسه کنیم .
سوئیچ ها در شبکه وظیفه ارتباط برقرار کردن بین دستگاه های موجود را دارند .سوئیچ های لایه دوم با ساختار MAC کار می کنند . کلمه MAC مخفف عبارت Media Access Control می باشد . سوئیچ ها در لایه ۲ MAC Address یک بسته را دریافت می کنند و بعد از بازرسی و چک کردن آن ، پورت خروجی بسته بسته را پیدا کرده و سپس بسته را به مقصد ارسال می کنند و این به این معناست که در این مدل ، داده ها بین دو دستگاه مستقیم انتقال پیدا می کنند .
سوئیچ های لایه ۲ برای استفاده در شبکه های کوچک مناسب می باشند و از سوییچ های لایه ۳ به عنوان روتر نیز می توان استفاده کرد که این عمل یک تفاوت اساسی بین سوئیچ های لایه ۲ و لایه ۳ می باشد .
سوئیچ های لایه ۳ علاوه بر MAC Address ، IP Address بسته را نیز شناسایی می کنند و در واقع این مدل ترکیبی از عملکرد های لایه ۲ و روتر است . ارتباط بین شبکه ها در این مدل از سوئیچ های سیسکو ، از طریق IP Address آنها می باشد .از سوییچ های لایه ۳ به عنوان روتر نیز می توان استفاده کرد اما به اندازه روتر ها پیشرفته نیستند اما سرعت بیشتری در انتقال اطلاعات نسبت به روتر ها دارند .
روتر ها دستگاه هایی هستند که وظیفه آنها ارتباط برقرار کردن بین دو یا چند شبکه مختلف می باشد همچنین روتر ها به داده های ما مسیر درست برای انتقال را نشان می دهند.